Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Blog bejegyzés 02

Blog bejegyzés 02
A fővárosiak többsége támogatja a Galvani híd építését, negyedük viszont kifejezetten a hidak építése ellen van. A fiatalok és ellenzéki szavazók kevésbé akarják a hidat, mint az idősebbek és kormánypártiak – derül ki a Medián közvélemény-kutatásából. Meglepetésre a budapestiek még a hidaknál is jobban szeretnének új körutakat a Hungária-gyűrűn kívül.

A budapestiek többsége, összesen 65 százaléka támogatja a Galvani híd építését, negyedük, azaz 25 százalékuk azonban kifejezetten a hidak építése ellen van – ez derül ki a Medián friss közvéleménykutatásából, amit a kormányzati Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) megbízásából a tervező cég rendelt meg. A dél-budapesti térségben élők elkötelezettebbek: az érintett lakosok 73 százaléka támogatja a Galvani hidat – közülük leginkább is a csepeliek, aztán a dél-budaiak, majd a dél-pestiek.

 

A fővárosiak között azonban nem mindegy, hogy kormánypárti vagy ellenzéki/pártnélküli valaki. Az előbbiek sokkal inkább szeretnék a hidat (83 százalékuk), az utóbbiak kevésbé (73-74 százalék). Érdekes, hogy különbség mutatkozik a támogatási arányban attól függően, hogy fiatalabb vagy idősebb a válaszoló. A fiatalabbaknak ugyanis kevésbé fontos a Galvani híd, mint az idősebbeknek.